Jätelautta Myllylahdella

 

 

 

 

Myllylahdella on havaittu outo jätelautta. Ilmeisesti pesu- tai muita jätteitä on laskettu Myllylahteen ja Joutsansalmen vesistöön ja ne ovat muodostaneen kahden viikon aikana eri päivinä vaihtelevasti öljymäisiä rihmamuodostelmia ja töhnälauttoja.
 Perjantaina 10.9. Joutsansalmi ry:n jäsenet tarkistivat tulokohdan veneellä, mistä selvisi, että vesi Taimen Oy:n kalankasvatuslaitoksen purkuaukon yläpuolella on lähteenkirkasta, mutta mönjä ja öljymäinen kalvo alkaa välittömästi kalalaitoksen purkuaukolta.

Joutsansalmi yhdistys on yrittänyt selvittää jätettä ja sen alkuperää. Asiasta on oltu yhteydessä Taimen Oy:n ja ELY-keskuksen kanssa lisäksi jätevedestä on otettu näytteitä ja niitä on tutkittu Jyväskylän ympäristötoimen laboratoriossa.

Varmuutta aineen alkuperästä ei ole vielä saatu, vaan tutkimusta jatketaan. Joutsansalmi ry seuraa asian edistymistä tällä sivustolla.

Veden pinnalla mönjä on öljymäistä tahmaa ja rantaan päästyään siitä on muodostunut pitkiä rihmastoja.

 

Kategoria(t): Uutiset. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *