Jälleen uusi jätelautta Myllylahdella

jatelautta_2013

Lähes vuosittaiseksi yleistyneet jätelauttahavainnot saivat jatkoa, kun viime lauantaina 3.8.2013 Myllylahden rannalla, Etelämyllyntien kohdalla havaittiin suurella alueella öljymäistä mönjää.

Aikaisempien havaintojen tapaan asiasta ilmoitettiin poliisille ja kunnan ympäristötarkastaja Partaselle, joka kävi toteamassa asian paikan päällä. Mönjä kuvattiin, mutta tällä kertaa siitä ei otettu vesinäytettä. Ympäristötarkastaja Partasen toimesta asia menee kuitenkin kunnan tutkittavaksi.

Edellisen saastelautan yhteydessä tutkittu vesi ylitti monikymmenkertaisesti huonon vedenlaatuluokituksen rajan. Joutsansalmi-yhdistys odottaa jälleen kerran toimenpiteitä jätteen alkuperän selvittämiseksi.

Yhdistyksessä on epäilty mönjälauttojen aiheuttajaksi Myllykosken suulla toimivaa Taimen Oy:n kalalaitosta. Kalalaitos aloitti lomakauden jälkeisen toimintansa vain kaksi päivää ennen uusinta jätelauttahavaintoa.

Kategoria(t): Ajankohtaista, Uutiset. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.