Taas saastelautta Myllylahdessa

 

 

 

 

Maanantaina 5.11. havaittiin jätelautta Joutsansalmessa Myllylahden rannassa. Kermakuja 3: rannassa kellui n. 20 x 50 metrin kokoinen lautta mönjää. Paikalle hälyytettiin ympäristötarkastaja Jukka Partanen, joka otti näytteen saastuneesta vedestä ja toimitti sen jatkotutkimuksiin. Tapauksesta tehtiin myös ilmoitus poliisille.

Valitettavasti kyseinen mönjä on joutsalaisille liiankin tuttua. Vastaavanlainen jätelautta havaittiin samoihin aikoihin syksyllä 2010 (katso artikkeli). Silloin saastunutta vettä dokumentoitiin kalalaitoksen purkuaukolta ja läheisestä rannasta. Myös silloin mönjää tutkittiin viranomaisvoimin, mutta sillä kertaa se ei aiheuttanut toimenpiteitä kalalaitoksen suuntaan. Myöhemmin on pienempiä määriä samankaltaista saastetta havaittu rannan asukkaiden toimesta.

Joutsansalmi yhdistys toivoo nyt viranomaisilta tarkkoja tutkimuksia jätteen koostumuksesta ja alkuperästä.

 

 

 

 

 

 

 

 

Samanlaista rihmamaista töhnää havaittiin Myllylahdella syksyllä 2010

Kategoria(t): Ajankohtaista, Uutiset. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.